Történet

2000 Szilveszterén, a szegedi Dóm téren mutatkozott be ez a nagyszabású produkció, erre a konkrét felkérésre állt össze a zenekar. Nevezhetnénk a “Szegedi Bluesbarátok Csapatá”-nak is, ugyanis a zenészek nagy része már régóta a blues ösvényén halad együtt, illetve külön-külön. A közös zenei érdeklődés mellett a baráti viszonyok is egyértelművé tették a tagok kiválasztását. Minthogy a műsor ötlete mindenkinek “bejött”, nem kellett már sok annak megvalósításához sem, folyamatosan koncertező, aktív zenészekről lévén szó. A Blues B.R.Others név a zenekar magját adó szegedi Blues Bell, illetve a Rambling Blues Trio nevére utal, nem feledkezve meg természetesen a többi (Others) zenészről sem.


Alkalmi produkciónak indult az egész, de már ezen az első koncerten kiderült, hogy nem csak a zenekar élvezi fenemód a “show”-kat, hanem a közönség, de a szakma részéről is fantasztikus fogadtatásban részesülnek – hamar jöttek a meghívások több rendezvényre, fesztiválra is, a műsor így életben maradt.

Az egyre több hazai fesztiválon, nagyobb rendezvényen való fellépés mellett 2003-tól a külföldi koncertek, turnék is megszaporodtak.


Humort sem nélkülöző fellépéseiken láthatóan megnyilvánul az élőzene szeretete, a közös zenélés okozta öröm. Ebből egyértelműen következik, hogy playback fellépéseket még viccből sem vállalnának…


2004 és 2011 között havi rendszerességgel léptek fel Magyarország legnépszerűbb élőzenés klubjában, a budapesti Old Man’s Music Pub-ban.


2007-ben jelent meg koncert DVD-jük a beszédes „Egy koncert” címmel.


A tíztagú együttes repertoárjában főként a nagysikerű, ikonikus Blues Brothers című film betétdalai hallhatóak, hasonló karakterű, kedvelt, táncolható számokkal kibővítve. A blues, funky, soul, jazz stílusokból merítve igyekeznek a dalok ötletes, színes feldolgozásával is népszerűsíteni az igényes élőzenét. Miután az alapvető irányvonalat, hangulatot a film főszereplőinek karaktere határozza meg, természetesen ehhez öltözékben és koreográfiában is igyekeznek hűek lenni, kerülve a szolgalelkű koppintás veszélyét – lévén, hogy a zenekar minden tagja kialakult, saját személyiségtudattal rendelkezik…Elérhetőségek

Email: mr.vajk@bluesbrothers.hu
Phone : (+36) 30/330-3002

Hivatkozások

Rambling 
Blues Bell

AI Website Creator